Drupal menu tervezese

zoliky képe

Szeretnek kerekitet sarku menuket letrehozni!
Az egyiket sikerult megvalositani, a kovetkezo kodot raktam a "page.tpl.php" fajlba:

<div id="rightside">
        <div id="navup"></div>
        <div id="navcontent"><?php print $right; ?></div>
        <div id="navbottom"></div>
</div>

A #navup egy *.gif fajl amely a felso reszt kerekiti, a #navbottom pedig az alsot. Szoval igy nez ki a menu: http://tinyurl.com/5yrnkw

Ha letrehozok egy masik "block"-ot (menu reszt) a problema az, hogy egybe rakja a letezo menuvel! :( Nem tudom pontosan miert de gondolom azert, mert a "print $right" kinyomja az egesz tartalmat! En igy szeretnem latni a masodik menut (elvalasztva az elsotol): http://tinyurl.com/48eumu

Hogyan lehetne ezt megoldani ? Elore is koszonom!

Fórum: 
pp képe

block.tpl.php-t módosítsd. Ez 5.x-es Drupalnál a themes/engines/phptemplate könyvtárban 6.x esnél a modules/block könyvtárban található.

(alapvetően szerintem ehhez nem kell plusz html elem, simán css-el is meg lehet csinálni.)

pp

0
0
aboros képe

az elképzelés addig ok, hogy van egy felső meg egy alsó lekerekítés, de ehhez nem kell plusz diveket beleraknod a html kódba! a felső lekerekítést rendeld mondjuk a blokk címéhez (h2), az alsót meg a tartalmához vagy magához a blokkhoz és kész!
nézd, itt egy példa: http://keresz.hu/?q=node/15
vegyük mondjuk a "programok" blokkot, ez a #sidebar1 -ben van.
ennek lekerekítésnek a css -e így néz ki:

#sidebar1 .block {
background:#C1EBFE url(images/block-top.gif) no-repeat scroll left top;
}
#sidebar1 .block .content {
background:transparent url(images/block-bottom.gif) no-repeat scroll left bottom;
padding:0pt 15px 15px;
}

igazából ez a fenti példa egy maszkolásos megoldás aminek az a célja, hogy ne kelljen annyi blokkhátteret gyártani, ahány különböző színű blokkom van, hanem elég legyen csak a színét átállítani, de ez mindegy, az elv ugyan az.
remélem ennyiből is menni fog, ha mégse kérdezz!

0
0

-
clear: both;

zoliky képe

Koszonom az otleteket!
aboros, az emlitet modszerel beszurhatok egy kepet is a menu cimjehez (peldaul egy gorbitet feher reszt)? Peldaul igy: http://tinyurl.com/4ydjkj

0
0
aboros képe

amit fent írtam, az csak a működési elv. olyan képet szúrsz be amilyet akarsz. például a linken amit adtam, a blokkok alján látható egy fehér kérész is, nem csak a lekerekítés, vágesz. :)

ez a megoldás akkor jó, ha előre tudod a blokk szélességét fixen, a magassága meg a tartalmát követve növekszik. ciki, ha a szélesség változik, mert akkor újra kell a háttérképeket csinálni. ezt is meg lehet kerülni, de ahhoz már tényleg plusz diveket kell belevarrni.

0
0

-
clear: both;

zoliky képe

Koszonom, kiprobaltam es mukodik! kerlek nezd meg az oldalam: www.progra.ro (username: progy, password: progydemo).

Azt vettem eszre, hogy a menu kerekitet sarkak nelkul hamarabb toltodik be, azutan hamar lekerekulnek. Ez nem jelemzo a tartalomra bal oldalon, es engemet ez zavar!

A tartalmat igy kerekitem:

#header {
	background: url('images/mytheme_03.gif') no-repeat;
	height: 14px;
}
 
#content {
	background: url('images/mytheme_08.gif') repeat-y;
	padding: 10px 15px;
	width: 750px;
}
 
#footer {
	clear: both;
	background: url('images/mytheme_13.gif') no-repeat;
	height: 14px;
}

Es a page.tpl.php fajl igy nez ki:

<div id="leftside">
	<div id="header">
	</div>
 
	<div id="content">
	<h3 class="title"><?php print $title; ?></h3>
	<?php if ($new != '') { ?><span class="new"><?php print $new; ?></span><?php } ?>
    <div class="submitted"><?php print $submitted; ?></div> 
	<?php print $content; ?>
	</div>
 
	<div id="footer">
	</div>
</div>

Tudom a page.tpl.php fajl hianyos, sok opcio meg nincs belerakva.
Hogyan tudnam megoldani azt, hogy amikor betoltodik az oldal kerekitve legyen elso ranezesre, ugy mint bal oldalon. Amikor DIV-et hasznaltam szepen mukodot.

Oszinten idegesit ez a maszkolas. Nem szamit ha belerakok 100 DIV-et pluszba (valoszinuleg nem lesz tobb mint 3 menu), csak meg kene oldjam, hogy a block.tpl.php fajl mindegyik menu blokot kulon divekbe rakja :( es azt nem tudom, hogy kell

0
0
Pasqualle képe

a block.tpl.php fajl minden menu blokkot kulon divbe rak.. az elejen a page.tpl.php-val probalkoztal, szerintem azert kevered.

mi a gond, mit nem tudsz megoldani? nem lehet, hogy egyszeruen nem probaltad ki amit akarsz?

0
0
zoliky képe

Az tortenik, hogy a menu betoltodik egy bizonyos haterel, peldaul szurke. Nem latom a kerekitet sarkokat, de talan egy masodperc sem telik el es elojonek a sarkok. Szoval ha maszkrol van szo, ez logikus. (a jelenseg csak FF alatt lathato).

A div-nel az volt a jo, hogy mindegyik resz egyenkent toltodik be, es talan nem zavarja olyan erosen a szemet, foleg akkor ha klikelek sok linkre, es 20x betoltodik a lap 1 perc alatt.

0
0
pp képe

Valamit nagyon keversz!

(a page.tpl.php-ba olyan dolgokat teszel, amik abban nincsenek, pl. $new, $submitted ezek csak a node.tpl.php-ban vannak.)

Neked kizárólag a style.css-t és a block.tpl.php-t kell módosítanod. Semmi mást.
Nézd meg az oldalt amit aboros küldött, ott ha egyszer letöltődött az oldal, akkor már az általad leírt jelenség már nem látható. Szóval valamit nagyon elrontasz.

pp

0
0
aboros képe

az, hogy a példa, amit adtam 'maszkolásos' megoldás, mit sem változtat azon a tényen, hogy a lekerekítésekhez nem kell plusz diveket varrni a blokkok html kódjába. az a példa éppen egy 'maszkos', de úgyanígy kell csinálni a nem maszkosat is, csak akkor a background kép nem egy maszk. :) remélem érthető így.

mint írtam, a maszkolásos megoldásnak értelme igazán akkor van, ha ugyanolyan lekerekítést szeretnél több elemre is, melyeknek a háttérszíne azonban nem egyforma. ilyenkor nem kell minden színre külön legyártani a lekerekített hátteret, (amit amúgy kénytelen lennél megtenni) hanem egyetlen példánya kell a lekerekítésnek (maga a maszk) a színeket pedig a background-color határozza majd meg.

(halkan jegyzem meg, hogy ez a téma inkább css, mint drupal, de azért nagyon szívesen segítek, ha továbbra is szükség lenne rá. ilyen és ehhez hasonló css technikák, "trükkök", ha tetszik tucatjával léteznek, érdemes beszerezni egy jobb css könyvet, nagyon hasznos tud lenni!)

0
0

-
clear: both;

zoliky képe

Engemet a hater szin nem zavar, mert mindegyik menunel ugyanazt a szint hasznalom. Koszonom az otleteket.

Azt hiszem maradok a "maszkos" valtozatnal, mert a sok DIV letrehozasa folosleges munkat igenyel.

Neked kizárólag a style.css-t és a block.tpl.php-t kell módosítanod. Semmi mást.
Nézd meg az oldalt amit aboros küldött, ott ha egyszer letöltődött az oldal, akkor már az általad leírt jelenség már nem látható. Szóval valamit nagyon elrontasz.

Eppen ez a problema, hogy csak akkor jon elo amiutan betoltodik az oldal. Akkor legalabb nem latszodna az eredetinek a nem kerekitet valtozata. A Div-nel legalabb ures volt.

0
0
aboros képe

most néztem meg ezt az oldalt, hogy http://www.progra.ro/ .. én úgy látom, hogy sikerült végülis a blokkok széleit plusz divek nélkül is lekerekíteni, ahogyan azt kell és szokás, kizárólag a style.css módosításával ugyebár.

issú klózd. :)

0
0

-
clear: both;

Nagy Gusztáv képe

Így nehéz lesz megnézni.

0
0

Nagy Gusztáv

aboros képe

kicsit feljebb ott a login zolky egyik hozzászólásában.

0
0

-
clear: both;